Yhdessä selviydytään

Program logo

MITÄ JA KENELLE?

  • Tietoa lapsen ahdistuksesta
  • Keinoja asian käsittelyyn
  • Taitoja ahdistuksen hallintaan
  • Kaikenikäisten lasten vanhemmille ja lasten kanssa työskenteleville aikuisille

MIKSI?

  • Poikkeustilanne ahdistaa lapsia ja aikuisia
  • Arki vaatii uudenlaista keskittymistä
  • Ahdistuksen hallintaa voi harjoitella

Tue lasta kriisitilanteissa

Lapsi voi kohdata elämässään monenlaisia vaikeita tilanteita, joihin hän ei voi itse vaikuttaa. Tällaisia ovat esimerkiksi vanhempien ero, vakava sairaus, läheisen kuolema, tai muu vaikea elämäntapahtuma. Lasta voivat koskettaa myös pandemian, ilmastonmuutoksen ja sodan kaltaiset laajamittaiset kriisit. Ahdistus ja pelko ovat turvallisuuden tunnetta uhkaavassa tilanteessa normaaleja reaktioita, joiden kohtaamiseen lapsi tarvitsee aikuisen tukea.

Vanhempien ja lasten kanssa toimivien aikuisten kyky hallita omia tunteitaan ja tarjota lapselle apua vaikeasta tilanteesta selviämiseen vahvistaa lapsen psyykkisiä voimavaroja. Ahdistuksen hallintaan on olemassa hyviä keinoja.

Yhdessä selviydytään -sivuston tarkoitus on tarjota helposti omaksuttavia keinoja vanhemmille ja muille lasten kanssa toimiville aikuisille kuormittavassa arjessa selviytymiseen. Sivusto on maksuton ja avoin kaikille.

Yhdessä selviydytään -sivusto toteutettiin Turun yliopistossa koronapandemian alussa. Pandemiasivustoon liittyvä tutkimus osoitti, että vanhemmat saivat sivustolta keinoja itsensä ja lapsensa rauhoittamiseen.

Olemme päivittäneet sivustoa, ja siinä esiteltävät ahdistuksenhallintakeinot ovat nyt hyödynnettävissä myös muissa kriisitilanteissa syntyvään lasten huoliajatteluun. Traumojen hoitoon sivusto ei sovellu.

Tervetuloa mukaan!

Andre Sourander
Lastenpsykiatrian professori
Turun yliopisto

Miten sivusto toimii?

Sivusto

  • sisältää tekstejä, videoita, äänileikkeitä ja sarjakuvia
  • tarjoaa helposti omaksuttavia taitoja ahdistuksen ja arjen hallintaan
  • perustuu tutkittuun tietoon.

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä: yhdessaselviydytaan@utu.fi

Keitä me olemme?

Yhdessä selviydytään -sivuston on toteuttanut Turun yliopiston Voimaperheet-tutkimusryhmä. Kehitämme ja tutkimme lasten, nuorten ja perheiden psyykkistä hyvinvointia edistäviä ja ylläpitäviä itseopiskeluohjelmia sekä varhaisen tuen etähoito-ohjelmia. Lisätietoa Voimaperheistä löydät sivustolta https://sites.utu.fi/voimaperheet/

Työryhmä


 

Etusivu

Rekisteröidy

Kirjaudu

Käytössäsi on Internet Explorer -selain. Tämä verkkosivu ei toimi oikein tietoturvattomalla Internet Explorer -selaimella. Suosittelemme vaihtamaan selainta.