Tema 6: Förstärka uppmuntrande tankar

När man lider av ångest bekymrar man sig ofta också för saker eller förväntar sig att det värsta möjliga eller en katastrof ska inträffa.

Det är viktigt att identifiera negativa tankar. Man kan lära sig att förvandla sina tankar till uppmuntrande och positiva tankar.

Exempel på negativa tankar: Exempel på uppmuntrande tankar:
Jag kommer att lämnas ensam och jag kommer inte längre att ha några kompisar. Jag håller kontakt med kompisarna varje dag.
Jag kommer helt säkert att smittas och sen blir jag jättesjuk. Jag har tvättat händerna och gjort mitt bästa för att inte smittas.
Jag kommer att smitta ner mommo och sen kommer hon att dö. Om mommo blir sjuk så kommer läkarna och sjukskötarna att hjälpa henne.
Det går jättedåligt i distansskolan, jag kommer inte att komma in till vidare studier. Alla andra är i samma situation, och lärarna förstår nog.
Mamma och pappa kommer att bli sjuka och dö. Jag kommer att bli ensam. Mamma och pappa är helt friska. Om något skulle hända så tar man hand om mig.

En positiv och uppmuntrande inre röst får det att kännas bättre.

Förstasida

Registrera

Logga in

Käytössäsi on Internet Explorer -selain. Tämä verkkosivu ei toimi oikein tietoturvattomalla Internet Explorer -selaimella. Suosittelemme vaihtamaan selainta.